Tehnologija Thermostar

Svetovna uspešnica

Zahvaljujoč njegovim številnim prednostim in odličnemu čiščenju je bilo po vsem svetu prodanih že več kot sto tisoč naprav čistilnika na suho paro Thermostar. Tehnologija v izdelku, zaradi katere je Thermostar najboljši čistilnik na suho paro na svetu, se zdaj uporablja v številnih drugih izdelkih.

Pametna tehnologija

Za čistilnik na suho paro Thermostar je bila izumljena neodvisna metoda, ki zagotavlja zelo suho paro in dolgo uporabno življenjsko dobo. Tehnologija tega izuma se sedaj uporablja po celem svetu.

Parni kotel je izdelan iz nerjavečega jekla in ima grelne elemente, ki jih je mogoče razstaviti.

Kotel je izdelan izključno iz nerjavečega jekla AISI 304, trpežnega, odpornega jekla, ki lahko prenese temperature do 600 °C. Proizvodnjo opravljajo specializirani tehniki s posebnim postopkom varjenja, imenovanim varjenje z netaljivo volframovo elektrodo. Kotel je zvarjen in testiran s pritiskom do 70 barov. Postopek varjenja ime številne prednosti v primerjavi z drugimi postopki talilnega varjenja, saj pri tem postopku praktično ni varilnega brizganja, zato so zdravstvene posledice zaradi dimov varjenja pri tej metodi majhne.

Čistilnik na suho paro ima grelno telo, ki samodejno odstranjuje vodni kamen.

Ta grelna telesa elementi imajo štirikrat večjo moč kot spiralna grelna telesa (28 namesto povprečno 7 W/cm2). V nasprotju z večino spiralnih grelnih teles imajo zelo dolgo življenjsko dobo in jih je mogoče zamenjati.
S prevleko iz posebne zlitine zagotavljajo največjo moč in najhitrejše možno segrevanje vode za stalno visoko temperaturo pare. Ko se temperatura dvigne, se raztegne in s tem raztopi vodni kamen. Elektromehanski plovec s samodejnim čiščenjem vodnega kamna zagotavlja stalno visoko temperaturo ves čas.

Grelna telesa Thermostar z močjo 28 W/cm2 so v nasprotju s standardnimi grelnimi telesi s približno močjo 7 W/cm2 precej bolj zmogljiva. Grelno telo ni v neposrednem stiku z vodo. Prevlečeno je s posebno zlitino in ima zato neverjetno zmogljivost segrevanja. Še ena lastnost grelnega telesa Thermostar je, da se širi z naraščajočo temperaturo, kar povzroči, da se nanos vodnega kamna, ki se tvori na grelnem telesu, naravno odstrani, zato lahko za naše grelno telo rečemo, da se samodejno očisti vodnega kamna. Poleg tega pa na ta način lahko dosežemo daljšo življenjsko dobo. Če pa je treba v redkih primerih del zamenjati, Thermostar zagotavlja zelo preprost in enostaven način zamenjave grelnega telesa, kar pomeni, da ni treba zamenjati celotnega parnega kotla v primeru morebitne napake.

Želite vedeti več?

Poizvedite zdaj

Pare nikoli ne zmanjka

  • Sistem Thermostar zagotavlja stalno paro, 24 ur na dan, vse dni v tednu. Zaradi te tehnologije na ravni profesionalnih standardov sistema skoraj ni treba vzdrževati.
  • Vgrajen je števec obratovalnih ur ter samonadzorovan indikator temperature.
  • Poleg tega posebni gumijasti rokavi na vodni črpalki podaljšajo življenjsko dobo ventilov.

Tehnologija True Temp in dvokomorni sistem

Elektromagnetni plovec v napravi Thermostar zagotavlja visokokakovostno paro skozi celotno življenjsko dobo naprave. Na elektronskih senzorjih, ki jih uporabljajo običajne parne naprave, se hitro naredijo obloge vodnega kamna, kar moti izmenjavo informacij – rezultat je vlažna para. Zaradi dvokomornega sistema je parni čistilnik mogoče kadarkoli polniti, tudi pri polni obratovalni temperaturi. To pomeni, da za polnjenje vode ni več potrebno obdobje hlajenja, zato je nepotrebno čakanje stvar preteklosti!

Ste že videli?

Čistoča za celotno življenje!