Politika varovanja zasebnosti

POLITIKA ZASEBNOSTI PODATKOV

To spletno stran upravlja podjetje Thermostar Handels-GmbH, Auen-Süduferstraße 67, 9220 Velden, Avstrija. V tem obvestilo je opisano, kako se vaši osebni podatki obdelujejo v povezavi s to spletno stranjo.

 

1. Katere osebne podatke obdelujemo

Ko obiščete to spletno stran, bodo zbrani naslednji podatki: datum in čas odpiranja strani na naši spletni strani, vaš IP-naslov, ime in različica vašega spletnega brskalnika, spletna stran (URL), ki ste jo obiskali pred odprtjem te spletne strani, nekateri piškotki (glejte spodaj) in osebni podatki, ki jih posredujete pri izpolnjevanju kontaktnih obrazcev (ime in elektronski naslov).

 

2. Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletni strežnik pošlje vašemu spletnemu brskalniku, ko obiščete spletno stran. Piškotki omogočajo, da spletni strežnik prepozna vaš brskalnik, ko naslednjič obiščete našo spletno stran, poleg tega pa naredijo naše spletno mesto naredi bolj prijazno za vas.

Ko prvič obiščete našo spletno stran, se bo pojavila pasica z besedilom, ki vas obvesti, da so piškotki nameščeni in da lahko informacije o obdelavi podatkov s piškotki dobite prek povezave do tega obvestila o varstvu podatkov. Z uporabo naše spletne strani se strinjate z obdelavo podatkov.

Funkcija »Pomoč« v orodni vrstici večine spletnih brskalnikov vam pokaže, kako lahko preprečite sprejemanje piškotkov, kako vas brskalnik obvešča o namestitvi novih piškotkov in kako lahko piškotke popolnoma blokirate.

Upoštevajte, da če blokirate piškotke, nekatere funkcije spletne strani ne bodo več na voljo, kar vam lahko prepreči, da bi to spletno stran v celoti uporabljali.

 

3. Orodja

 

3.1. Google Analytics

Ta spletna stran uporablja Google Analytics, storitev spletne analize podjetja Google Inc. (»Google«). Ponudnik storitve je Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA. Google Analytics uporablja piškotke, besedilne datoteke, ki so shranjene v vašem računalniku in omogočajo analizo vaše uporabe spletne strani.

Podatki, ki jih ustvari piškotek o vaši uporabi spletne strani (vključno z vašim IP-naslovom in naslovom obiskane spletne strani) se prenesejo na Googlov strežnik v ZDA in se tam shranijo.

Spletna stran uporablja možnost anonimizacije IP-naslovov, ki jo nudi Google Analytics. Vaš naslov IP je torej okrnjen/anonimiziran takoj, ko Google prejme vaš IP-naslov. Google bo te podatke v našem imenu uporabil za oceno vaše uporabe spletne strani za ustvarjanje poročil o dejavnostih spletne strani in za zagotavljanje dodatnih storitev v povezavi z uporabo spletne strani in spleta. Google ne bo združil IP-naslovov, ki jih pošlje vaš brskalnik v okviru storitve Google Analytics, z drugimi podatki.

 

Ugovor zbiranju podatkov s strani Google Analytics:

Za podatke, ustvarjene s piškotki Google Analytics, lahko preprečite prenos in obdelavo s strani podjetja Google tako, da v svoj brskalnik namestite naložljiv vtičnik s naslednje povezave:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl+en.

Upoštevajte, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij spletne strani.

 

3.2. Google+

Naša spletna stran uporablja funkcije Google+, socialnega omrežja podjetja Googla Inc. (1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA). Uporabniški račun Google je predpogoj za polno uporabo ponujenih funkcij. Podatki se pošljejo podjetju Google, kadar uporabite naslednje storitve, tudi brez računa Google (gumbi Google +1, značka Google+, gumb Follow, gumb Share in povezava, gumb za prijavo v Google+, gumb Hangout).

Če ste med uporabo omenjenih funkcij med obiskom spletne strani prijavljeni v svoj račun Google, bodo vaši podatki globalno objavljeni na podlagi nastavitev na naslovu https: //plus.google.com/settings/ ter jih bo Google zbral in ocenil. Informacije o tem, katere podatke zbira Google in za kaj se uporabljajo, najdete tukaj: https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

 

3.3. Mapbox

Ta spletna stran uporablja Mapbox, storitev podjetja Mapbox Inc. (1714 14th Street NW Washington, DC 20009-4309 Združene države Amerike) za prikazovanje interaktivnih zemljevidov. Ob obisku naše spletne strani se informacije o uporabi te spletne strani, vključno z IP-naslovom, pošljejo podjetju Mapbox USA. Vsebine zemljevida se pošljejo neposredno iz podjetja Mapbox v vaš brskalnik prek neposredne povezave, vzpostavljene z vašim brskalnikom, in so od tam integrirane v spletno mesto. Zato na zbrane podatke nimamo vpliva. Če ne želite, da podjetje Mapbox obdeluje kakršnekoli podatke, v nastavitvah brskalnika izključite JavaScript. Vendar posledično ne boste mogli uporabljati nastavitev zemljevida.

Več informacij o zbiranju in obdelavi vaših podatkov najdete tukaj: https://www.mapbox.com/privacy/.


3.4. Google Tag Manager

Naša spletna stran uporablja sistem Google Tag Manager (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA). To je rešitev, s katero upravljamo oznake spletnih strani prek vmesnika, ki nam omogoča integracijo storitev Google Analytics in drugih storitev trženja podjetja Google na naši spletni strani. Vendar upravitelj oznak (ki implementira oznake) sam ne obdeluje nobenih vaših osebnih podatkov. Glede obdelave vaših osebnih podatkov glejte naslednje informacije o storitvah podjetja Google. Smernice za uporabo sistema Google Tag Manager najdete na https://www.google.com/intl/de/tagmanager/use-policy.html.


3.5. Google Fonts

Za znatno zmanjšanje časa nalaganja naša spletna stran uporablja pisave (»Google Fonts«), ki se naložijo s strežnikov podjetja Google (Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA), razen če imate te pisave že shranjene v predpomnilniku brskalnika. V tem primeru je podjetje Google odgovorno za obdelavo vaših podatkov (IP-naslov), ki jih pošlje, ko vaš brskalnik posreduje zahtevo. Smernice za uporabo Google Fonts lahko najdete na https://fonts.google.com/ in smernice za splošno obdelavo podatkov s strani podjetja Google na https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

 

3.6. YouTube

Med obiskom naše spletne strani si lahko ogledate videoposnetke, ki jih integrira YouTube (izdelek podjetja Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, ZDA).

Pogoje uporabe lahko najdete na https://www.google.com/intl/de/policies/privacy/.

 

4. Namen obdelave osebnih podatkov

Vaše osebne podatke obdelujemo za naslednje namene:

- za zagotavljanje spletne strani ter stalne izboljšave in razvoj te spletne strani;

- za beleženje statistike uporabe;

- za zaznavanje, preprečevanje in preiskovanje napadov na našo spletno stran;

- za odgovarjanje na vaša vprašanja in/ali izvajanje ukrepov pred sklenitvijo pogodbe;

- za izboljšanje oglaševanja na naši spletni strani;

- za izboljšanje tehnične podpore za uporabnike;

- za pripravo enostavno uporabne statistike dostopa do spletne strani na stroškovno učinkovit način;

- za prejemanje prijav.

 

5. Pravna podlaga za obdelavo

Vaše osebne podatke (glej točko 1) obdelujemo izključno na pravnih podlagah:

- za izvajanje pogodbe, sklenjene z vami, in/ali za izvajanje ukrepov pred sklenitvijo pogodbe (glej člen 6(1)b Splošne uredbe o varstvu podatkov);

in/ali

- naš prevladujoč, upravičen interes za doseganje namenov, navedenih v točki 4 (glej člen 6(1)f Splošne uredbe o varstvu podatkov).

 

6. Posredovanje osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo posredovali naslednjim prejemnikom za zgoraj navedene namene:

- ponudnikom storitev IT, ki jih uporabljamo;

- ponudnikom storitev spletnega gostovanja;

- podjetju Google Inc. (preko navedenih storitev).

 

Nekateri zgoraj navedeni prejemniki so zunaj EU in/ali obdelujejo vaše osebne podatke zunaj EU. Standardi varstva podatkov morda niso tako visoki kot v EU. Vendar pa vaše osebne podatke posredujemo takim državam in/ali podjetjem samo, če je Evropska komisija presodila, da izpolnjujejo ustrezen standard varstva podatkov, na primer:

- Google Inc. (»Google«), 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View, CA 94043, ZDA;

- Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Irska;

- Mailchimp, The Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce de Leon Ave NE, Suite 5000, Atlanta, GA 30308, ZDA;

- Automattic Inc., 60 29th Street #343, San Francisco, CA 94110, ZDA.

Google in Facebook sta certificirana prejemnika podatkov v skladu z okvirom zasebnostnega ščita EU-ZDA. Prenos podatkov podjetju Google ali Facebook zato ne krši Splošne uredbe o varstvu podatkov. Podrobne informacije o okviru zasebnostnega ščita EU-ZDA lahko najdete tukaj: https://www.privacyshield.gov.

 

7. Rok hrambe

Vaše podatke, ki jih obdelujemo ko obiščete to spletno stran, na splošno hranimo tri mesece. Daljše časa jih hranimo le, če je to potrebno za preiskavo odkritih napadov na našo spletno stran.

Če ste svoje osebne podatke posredovali, ko ste izpolnili kontaktni obrazec na naši spletni strani, bomo vaše podatke hranili toliko časa, kolikor se nam zdi potrebno za izpolnitev vaše zahteve in kot je potrebno v zvezi z zakonskimi roki hrambe in/ali predpisi o zastaranju.

 

8. Vaše pravice

Če so zakonske zahteve izpolnjene, imate pravico dostopa do podatkov, popravljanja, brisanja, omejitve obdelave in prenosljivosti podatkov. Če menite, da se vaši podatki obdelujejo nezakonito, lahko vložite pritožbo pri organu za varstvo podatkov (https://www.dsb.gv.at/), Wickenburggasse 8, 1080 Wien, dsb@dsb.gv.at.

Če imate vprašanja v zvezi s to izjavo o varstvu podatkov ali želite uveljavljati svoje pravice, kot so opisane v njej, se pošljite elektronsko sporočila na info@thermostar.info.

 

9. Izključitev odgovornosti

To izključitev odgovornosti se obravnava kot sestavni del internetne ponudbe, na katero se sklicuje ta stran. Če deli ali posamezne določbe tega besedila niso, niso več ali niso v celoti skladni z veljavno zakonodajo, to ne vpliva na ostale dele tega dokumenta v smislu veljavnosti vsebine.

 

9.1. Odgovornost za vsebino spletne strani

Vsebina spletne strani je bila pripravljena z veliko skrbnostjo in pozornostjo. Vendar ne moremo jamčiti za natančnost, popolnost in ažurnost vsebine. Kot ponudnik storitev smo odgovorni za lastno vsebino na teh straneh v skladu s splošnimi zakoni. Vendar nismo dolžni nadzorovati ali potencialno preiskovati posredovanih ali shranjenih podatkov tretjih oseb, ki kažejo na nezakonito aktivnost. Obveznosti odstranjevanja ali blokiranja uporabe informacij v skladu s splošnimi zakoni ostanejo nespremenjene. Kakršnakoli povezana odgovornost pa je mogoča le od trenutka, ko postane konkretna zakonske kršitev znana. Če bomo ugotovili relevantne zakonske kršitve, bomo takoj odstranili to vsebino.

 

9.2. Odgovornost za povezave na spletne strani tretjih oseb

Naša spletna stran vsebuje povezave do zunanjih spletnih strani. Na vsebino teh zunanjih spletnih mest nimamo vpliva. Zato ne moremo prevzeti nobene odgovornosti za vsebino tretjih oseb. Za vsebino povezanih strani je odgovoren ustrezni ponudnik ali upravljavec spletnih strani. Povezane strani so bile pregledane zaradi morebitnih zakonskih kršitev v času, ko je bila povezava postavljena. Ko je bila povezava postavljena, nezakonita vsebina ni bila zaznana. Vendar brez konkretnih znakov zakonskih kršitev stalen nadzor povezanih mest ni izvedljiv. Če bomo ugotovili zakonske kršitve, bomo takoj odstranili takšne povezave.

 

9.3. Avtorske pravice

Upravljavci te spletne strani se po svojih najboljših močeh trudijo spoštovati avtorske pravice tretjih oseb ali uporabljati gradivo, ki so ga sami ustvarili, ali gradivo, ki je v javni rabi. Za vsebino in dela, ki jih ustvarijo upravljavci spletne strani na tej strani, veljajo avtorske pravice. Vsebina tretjih oseb je ustrezno označena. Za razmnoževanje, urejanje, distribucijo ali kakršnokoli uporabo zunaj omejitev zakona o avtorskih pravicah je potrebno pisno soglasje ustreznega avtorja ali ustvarjalca. To stran je mogoče prenesti in kopirati samo za zasebne, nekomercialne namene.


Čistoča za celotno življenje!